BURHANİYE TİCARET ODASI VE KOSOVA PRİZREN ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası ile uluslararası fuar organizasyonlarıyla öne çıkan Kosova Prizren İş Forumu arasında ticari işbirliği protokolü imzalandı.
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ve Kosova’nın Prizren kentinin Belediye Meclis Başkan Yardımcısı ve Prizren İş Forumu Proje Koordinatörü Levent Buş arasında ticari işbirliği protokolü için tören yapıldı.
Burhaniye Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Burhaniye Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Hadiye Erok ile Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı. Protokolün, turizm ve sanayide işbirliğini içerdiği belirtildi. Protokol imza töreninin ardından, Prizren İş Forumu Proje Koordinatörü Levent Buş, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş’a bir tablo hediye ederken, Sarıbaş’da konuğuna çeşitli hediyeler takdim etti.

Yapılan iş birliği çerçevesinde aşağıda belirtilen maddeler üzerinde anlaşmaya varılmıştır;

  • Taraflar, kendilerine yasal olarak bağlı bulunan üyeleri arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin artması için şu andaki ticari ve ekonomik bağ ve ortaya çıkan olanaklar yardımıyla piyasa bilgilerini düzenli bir şekilde karşılıklı olarak değişeceklerdir.
  • Taraflardan biri diğerine üyeleri arasında ticaretin gelişmesini sağlamak amacıyla ülkesinde düzenlediği veya düzenlenen, uzmanlaşmış sergiler de dahil olmak üzere ticari ve teknolojik fuarlar, seminerler, sempozyum ve konferansların hususunda yardımcı olacaktır.
  • Her iki taraf gerekli olması veya olması muhtemel durumlarda, uluslararası standartlar ve sözleşmeleri dikkate alarak, üyeleri arasındaki ticari işlemlerden kaynaklanan anlaşmazlıkların çözümünde, dostluk ve arkadaşlık çerçevesinde uzlaştırma, müzakere ve hakem kararı aracılığıyla sorunların gidermesine yardımcı olacaktır.
  • Taraflar, işbirliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi ile daha iyi hizmet vermek için, her iki ülkenin kuralları ve düzenlemeleri çatısı altında bazı dönemlerde resmi ziyarette bulunacaktır.
  • Taraflar, işbirliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi ile dış ticaret hacimlerinin artırılması amacıyla, üyelerinin iki ülke arasında iş ziyareti ve Pazar araştırması ziyareti yapmalarını teşvik edecektir. 
  • Taraflar, bölgelerinde geliştirilen yeni teknolojileri, inovatif çalışmaları ve iyi model örneklerini, duyuru sistemleri ile bölgelerinde yaygınlaştıracaktır.
  • Taraflar, aralarında ticaretin ve ekonomik bağın daha fazla geliştirilmesi amacıyla bu maddeleri değiştirmek, değişiklik ve ilave önerisi yapma hakkına sahiplerdir.
  • Bu bildirim, imzalanmasıyla birlikte yürürlüğe girecek olup, taraflardan birisi diğerine üç ay önceden bu bildirimi sona erdirme ihbarı vermedikçe yürürlükte kalacaktır
  • Yönetim Kurullarının uygun gördüğü takdirde Prizren ve Burhaniye arasında Mesleki ara eğitim konusunda gençlerimizin 1 veya 2 şer ay  eğitim alması .

İngilizce ve Türkçe olarak iki orijinal nüsha olarak hazırlanan bu anlaşma 04.11.2016 tarihinde  Burhaniye’de imzalanmıştır. Türkçe ve İngilizce metinler arasında bir uyuşmazlık olması halinde İngilizce metin esas alınacaktır.