Burhaniye’de "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Protokolü İmzalandı

Burhaniye Ticaret  Odası (BTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü, imzalandı.


Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin SARIBAŞ ile KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin ÇAY protokolün imzalanmasının ardından  BTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin SARIBAŞ, yaptığı açıklamada Oda olarak eğitim çalışmalarına verdikleri önemi vurguladı.Bu kapsamda yürütmekte oldukları faaliyetlere bir yenisini ekleyerek girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasında,başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için altyapı oluşturulmasında katkı sağlayacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni KOSGEB ile işbirliği içinde gerçekleştireceklerini belirtti. KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin ÇAY Burhaniye’deki girişimci adayları adına Eğitim organizasyonunu ve eğitim giderlerini karşılamak suretiyle KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanma imkanı veren Oda Yönetimine ve Özellikle Başkan SARIBAŞ ’a teşekkür etti.


Başkan SARIBAŞ, 30 kişinin katılacağı eğitim için başvuruların 06 Eylül 2016 tarihi saat 17.00’e kadar Burhaniye Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği’ne yapılacağını, Katılımcıların, bu başvuruların içinden bölgenin ihtiyacı da göz önünde bulundurularak iş fikirlerine göre girişimci özelliği bulunan kişiler arasından 07 Eylül 2016 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak olan mülakat yolu ile belirleneceğini ifade etti.

19 Eylül 2016  - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimi bitirerek sertifikalarını alan girişimci adayları, işletmelerini kurmalarının ardından projeleriyle birlikte KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabileceklerdir.

Projelerin kabul edilmesi halinde Yeni Girişimci Desteği’nde destek oranı kadın girişimciler ve engelli girişimciler için %90, erkek girişimciler için %70 olmak üzere 50.000 TL’ye kadar hibe, 100.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek verilebilmektedir.

BTO Başkanı Hüseyin SARIBAŞ ve KOSGEB Müdürü Hüsamettin ÇAY protokolün Burhaniye ilçemiz için hayırlı olması dileyerek karşılıklı işbirliğini devam ettirmek istediklerini belirttiler.