DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL 2017 HK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, dünyadaki yaklaşık 1,8 milyar Müslüman nüfusun helal gıdaya ilgisi ve talebi her geçen gün daha fazla artış gösterdiği bildirilmiştir. Helal ekonomisi küresel bazda 3.9 trilyon dolara ulaşmış bulunmakta; helal sertifikalı ürünlerin %85’i ise Müslüman olmayan ülkeler tarafından üretildiği bildirilmiştir.

Türkiye’nin bu alanda etkin bir ekonomik güç olmasına ve helal ürün ve hizmetler konusundaki merkezi konumunu güçlendirmesine vesile olacağı değerlendirilen “Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanarak yasalaştığı belirtilmiştir.

Helal Akreditasyon Kurumu, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edecek, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını, düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü sağlayacağı belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek “5.İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi” ülkemizin bu alandaki faaliyet, ürün ve konumunu göstermesi bakımından önemli bir fırsat olacağı belirtilmiştir.

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 Programı hakkında ayrıntılı bilgiye http://worldhalalsummit.com.tr adresinden ulaşılabilmekte olduğu belirtilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.