KOSGEB’E KOBİ BEYANNAMESİ VERİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Kredi faiz desteğinde işletmeler sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden çıktı alıp BANKAYA GİDECEKLERDİR. BEYANNAME İŞLEMİ BANKA ONAYINDAN SONRA GEREKECEKTİR. 


1. Kredi faiz desteğinden faydalanmak amacıyla beyanname veren işletmeler 2015 yılına ait beyannameyi sunmalıdır. 2016 BEYANNAMESİ GEREKMEMEKTEDİR.

2. Şahıs işletmelerinde işletmenin adının başı mutlaka şahsın adı soyadı olmalıdır. Örn: ALİ KAYA - KAYA KONFEKSİYON  

3. Faaliyet Konusu (NACE) vergi levhasındaki Ana Faaliyet Kodu ile mutlaka aynı olmalıdır. (İlk 4 rakam)

4. Şahıs işletmeleri vergi numarası olarak mutlaka T.C. Kimlik numarası yazmalıdır.

5. KOSGEB veri tabanına daha önce kayıt olmamış işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki KOBİ/Girişimci Giriş linkinden kayıt oluşturup kullanıcı adı ve Gifresi oluşturmalıdırlar. Veritabanına nasıl kayıt olunacağı ve nasıl beyanname doldurulacağı ile ilgili www.kosgeb.gov.tr adresindeki Kayıt İşlemleri linkinden bilgi alınabilir.

6. Beyannameler internet üzerinden www.kosgeb.gov.tr adresinden hazırlanmaktadır. Bunun dışında beyanname hazırlama yolu yoktur.

7.  “İşletmenin Bulunduğu Yer” bölümünde, işletmeniz Sanayi Bölgesinde bulunmuyorsa (Şehir merkezi vs..) “DİĞER” seçeneğini seçiniz.

8. Beyannamede hiçbir alan boş bırakılmamalıdır. Girilen tüm bilgiler doğru olmalıdır.

9. Telefon ve E-posta bilgileri doğru girilmelidir. Aksi takdirde KOSGEB’in gönderdiği mesajlar ve e-postalar tarafınıza ulaşmayacaktır.

10. Çalışan sayısıyla ilgili hangi yılın beyannamesi veriliyorsa o yılda ödenen ya da ödenmesi gereken toplam prim gün sayısı girerken işletme sahibi ya da ortakları için ödenen/ödenmesi gereken Bağ-Kur primleri de dahil edilmelidir. Sistem girilen sayıyı 360’a bölerek Yıllık Çalışan Kişi Sayısını (YİB) oluGturmaktadır. Beyannamede çalışan sayısı 0 (sıfır) yazıyorsa beyanname onaylanamayacaktır.

11. NET SATIŞ HASILATI VE MALİ BİLANÇO TOPLAMI Vergi Dairesine bildirilen/bildirilecek rakamlarla aynı olmalıdır. şahıs işletmeleri Mali Bilanço Toplamı yerine 0 (sıfır) yazmamalıdır. Hesap Özeti Toplamı değerini girmelidir.

12. KOBİ Bilgi Dokümanı ve KOBİ Bilgi Beyannamesinin her ikisi de KAŞELİ İMZALI olmalıdır. Yazıcıdan çıktı alındığında KOBİ Bilgi Beyannamesinin altındaki kare kod da görünmelidir.

13. Ekte İMZA SİRKÜLERİ/İMZA BEYANNAMESİ VE SİCİL GAZETESİ mutlaka olmalıdır. Bu belgeler fotokopi de olabilir.

14. Beyannameye GÜNCEL VERGİ LEVHANIZIN FOTOKOPİSİNİ veya İNTERNET VERGİ LEVHANIZIN ÇIKTISINI eklemeniz durumunda beyanname değerlendirmeniz daha hızlı yapılabilecektir.

15. Yanlış ve eksik teslim edilen beyannameler ONAYLANMAYACAKTIR. EKSİK BEYANNAMELERİN DÜZELTİP  EKLERİYLE BERABER TEKRAR GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.