SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ GÜNLERİ’NİN II.Sİ DÜZENLENDİ.

İşgücü arz ve talebini bir araya getirmek ve danışmanlık hizmeti vermek, işverenlerin nitelikli işgücü teminine yardımcı olmak, üniversite gençlerine işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, tanıtmak, onları çalışma hayatına hazırlamak, mezun olma durumunda olanlara çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları hakkında bilgilendirmek amacıyla Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ve Burhaniye Ticaret Odası işbirliğinde 06.03.2018 tarihinde Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Sektörel İşbirliği Günleri etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi..

Etkinliğe Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Burhaniye Cumhuriyet Baş Savcısı Huseyin Tuncel, Burhaniye Meslek Yuksekokulu Muduru Dr. Aytekin Ulutas, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz’a, Burhaniye Mal Müdürü Mustafa Ak, Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Pekşen ve Burhaniye'de görev yapan mülki ve idari amirleri, ayrıca organizasyonun gerçekleşmesinde davetimize icabet eden Körfez bölgesinde faaliyet gösteren 38 otel işletmesi ve seyahat acentası destek verdi.

Düzenlenen Sektörel İşbirliği Günleri etkinliği ile; İş arayanlar, öğrenciler ve bölgemizin farklı sektörlerdeki işyerleri aynı platformda buluşturularak, istihdama girişin kolaylaştırılması, işverenlere nitelikli işgücünün temininde yardımcı olunması, Üniversite-İstihdam-Sanayi ilişkisinin güçlendirilmesi, öğrencilerin,işyerlerinin personel politikaları, çalışma koşulları, personel tercihindeki kriterleri, sektörel bazda işgücü profili hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanarak, firmaları tanıyabilmeleri ve çalışma hayatları ile ilgili hedeflerini belirlemede yardımcı olmak amaçlandı.