SEKTÖREL İŞBİRLİĞİ GÜNLERİ

İşgücü arz ve talebini bir araya getirmek ve danışmanlık hizmeti vermek, işverenlerin nitelikli işgücü teminine yardımcı olmak, üniversite gençlerine işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, tanıtmak, onları çalışma hayatına hazırlamak, mezun olma durumunda olanlara çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları hakkında bilgilendirmek amacıyla Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Burhaniye Ticaret Odası ve İŞKUR Edremit Hizmet Merkezi işbirliğinde 03.03.2017 tarihinde Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Sektörel İşbirliği Günleri etkinliği düzenlenecektir.

Düzenlenecek olan Sektörel İşbirliği Günleri etkinliği ile; İş arayanlar, öğrenciler ve bölgemizin farklı sektörlerdeki işyerleri aynı platformda buluşturularak, istihdama girişin kolaylaştırılması, işverenlere nitelikli işgücünün temininde yardımcı olunması, Üniversite-İstihdam-Sanayi ilişkisinin güçlendirilmesi, öğrencilerin,işyerlerinin personel politikaları, çalışma koşulları, personel tercihindeki kriterleri, sektörel bazda işgücü profili hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanarak, firmaları tanıyabilmeleri ve çalışma hayatları ile ilgili hedeflerini belirlemede yardımcı olmak amaçlanmaktadır.