Başkan Mustafa Aysel Windsurf için Çağla Kubat ve Jimmy Diaz ile bir araya geldi.

Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel ,Bölgemizin üç önemli lokomotif sektöründen biri ve önemli olanı turizm sektörüdür. Bu önemli sektörün gelişmesi için bölgemiz kültür, deniz, doğa turizmi konusunda zengin kaynaklara sahiptir. Bölge turizminin gelişerek, Turizmi 12 aya yaymak, ve Bu kaynakları alternatif, yenilikçi ve farklı hizmet konseptleri geliştirilerek yerli ve yabancı turistlerin destinasyonu haline getirmek gereklidir.

Bölgenin marka niteliğine katkıda bulunmak, Alternatif turizmin ve deniz turizminin ana unsurlarından biri olan Sörf turizminin geliştirilmesini sağlamak, Bölgede istihdamı arttırmak, Bölge kalkınmasına ve ekonomisine, gerçekleştirilecek faaliyetler neticesinde katkı sağlamak, Turizm değer zincirinde kalite ve turizmin sürdürülebilir niteliğine katkı sağlamak, Bölgenin turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek, Ülkemizde spor turizmi  faaliyetlerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız.

Rüzgar sörfü alanında görüşlerini alarak , yapılabilecek projeleri değerlendirmek amacı ile Milli sporcumuz olarak yıllardır Türkiye’de ve Dünyada  yarışmalara katılan ayrıca Alçatı’da “ Çağla Kubat Windsurf Academi” adı ile bir okulu bulunan Çağla Kubat ve  Dünya Profesyonel Windsurf Ligi(PWA)’nin en iyi slalom sporcularından birisi olan Jimmy Diaz ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Çağla Kubat,  Milli sporcumuz olarak yıllardır Türkiye’de ve Dünyada hem antrenman yaparak, yarışmalara katılmaktadır. ,2013 yılında 8.kez Türkiye Şampiyonluğunu kazanmasının yanında dünya klasmanında 4. Sıraya yükselmiş , 2008 Avrupa Şampiyonluğu ve 2012 IFCA Dünya 3.lüğü bulunmaktadır. 2013’de IFCA Masters (30 yaşüstü kategori) Dünya Şampiyonluğu ve PWA Alaçatı Ayağı 3.lüğüyle bayrağımızı yine kürsüde dalgalandırmıştır. Akademisini kurduktan sonra Türkiye Yelken Federasyonu’nun eğitmenlik kurslarına katılarak usta eğitmen RS5 belgesi almaya hak kazanmıştır. Türkiye genelinde windsurf eğitmenleri yetiştirmektedir.

Jimmy Diaz, Dünya Profesyonel Windsurf Ligi(PWA)’nin en iyi slalom sporcularından biridir. Olimpik, Formula ve Slalom sınıflarında 20 yılı aşkın süredir yarışmaktadır. 1992 yılında ülkesi Virgin Adaları’nı Barselona Olimpiyatları’nda temsil etmiştir. Neilpryde, NorthSails ve Starboard gibi en üst seviye malzemelerin tasarım ve test aşamasında görev almaktadır. 7 senedir Profesyonel Windsurf Birliği’nin başkanlığını da yürütmekte ve turun dünyada daha çok ülkeye yayılması ve mevcut yarış organizasyonlarının başarıyla gerçekleştirilmesi için yoğun çalışmalarını sürdürmektedir.