GMKA ve BTO ARASINDA DUYUSAL VE KİMYASAL ANALİZ LABORATUARI DESTEK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Burhaniye Ticaret Odasının Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2019 yılında teklif çağrısını duyurduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen “Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi” (SAGE) temalı Mali Destek Programı kapsamında başvurusunu yapmış olduğu TR22/19/SAGE/0004 Referans Numaralı "Kalite İçin Analiz " isimli desteklenmeye hak kazanan projeye ilişkin destek sözleşmesinin imzaları atıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Hasan İskender ve Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel tarafından imzalanan proje ile Burhaniye'de tüm körfez bölgesinde üretilen zeytinyağını analiz edecek modern bir laboratuvarın kurulması sağlanmış olacak. Proje ayrıca kalitenin kontrol edilmesi, edinilecek coğrafi işaretin sürdürülebilmesi ve kaliteli Türk zeytinyağı konseptinin gerçekleştirilmesine de katkı sağlanmış olacak.

Başkan Mustafa Aysel,

Proje kapsamında kurulacak duyusal ve kimyasal analiz laboratuvarının hayata geçmesi ve başarılı bir şekilde tamamlanması ile birlikte, Üyelerimiz Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı Tebliği'ne ve Türk Patent Enstitüsü'nce onaylanan kriterlere uygun zeytinyağları üretilebilecek, Coğrafi işaret almaya hak kazanan yağların denetimi sağlanabilecek, Burhaniye ve Gömeç'te üretilen zeytinyağlarının kalitesi, zeytinyağının taklit ve tağşiş edilip edilmediği kontrol edilebilecek, iyi üretim uygulamalarının bölgede yaygınlaştırılması ve ihracata yönelik üretimin arttırılması sağlanacaktır.

Projenin hayata geçirilmesi sonucunda üreticiler bölge dışında analiz yaptırmak için harcadıkları zaman ve maliyetten tasarruf edeceklerdir. Bunlarla birlikte kaliteli üretimin sürdürülebilirliği güvence altına alınacaktır.

Üreticilerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için uygun altyapı oluşturulacak ve Proje ile zeytinyağının markalaşma gelişimine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.