Sorumlu Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorumlu Emlak Danışmanlığı Seviye 5 ve Emlak Danışmanlığı Seviye 4 sınavları başladı.

Burhaniye Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavı Teorik ve yazılı olmak kaydıyla iki aşamalı olarak 06 Aralık 2019 tarihinde Burhaniye Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

MEYBEM’in sınav ve belgelendirme hizmetleri kapsamındaki mesleklerinde başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda belirtilen belgeleri odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

TOBB MEYBEM tarafından gönderilen ekte sunulmuş olan başvuru formlarının ıslak imzalı olarak doldurulması,

•Nüfus cüzdanı fotokopisi

•2 adet fotoğraf

•Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu

•Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve/veya Emlak Danışmanı Seviye 4 başvuru formlarının ıslak imzalı olarak doldurulması,

Mesleki Yeterlilik Belgesi İstisnası

Halihazırda istenen yeterliliğe sahip emlak ticareti ile uğraşan işletmelerden yeni şartların talep edilmeyeceğini; ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından mezun olanlar ile yönetmeliğin yayımlandığı 05.06.2018 tarihinden önce taşınmaz ticaretiyle iştigal eden, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nca yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika almış olan tacirler ile esnaf ve sanatkârlarda “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı aranmamaktadır.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Kapsamında Firma sahibi veya Temsile yetkili kişiler için Şartlar;

•On sekiz Yaşını doldurmuş olması

•En az lise mezunu olması

•MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMASI

•İflas veya konkordato durumunda bulunmaması

•Devletin güvenliğine, anayasal dizene karşı vb. suçtan hüküm giymiş olmaması

Bu kapsamda emlak bürolarının faaliyetlerine devam edebilmeleri için Ticaret İl Müdürlüklerinden "Yetki Belgesi" alması gerekmektedir.

"Yetki Belgesi" alınabilmesi için ise "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" alınmalıdır.

Sınav Ücretleri

EMLAK DANIŞMANI SEVİYE 4 SINAV ÜCRETİ 700 TL

SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE 5 SINAV ÜCRETİ 800 TL

Banka bilgileri

• İş Bankası Akay Şubesi

Meybem mesleki yeterlilik

İban: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36 hesaba

Para Yatırılması Hakkında Önemli Not:

Lütfen Ücretleri Yatırırken, Ad-Soyad, TC Kimlik No, Başvuru Yapılan İl ve Sınav Bilgilerini Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız.

Not: Sınavda başarılı olup belge almaya hak kazanan adaylardan MYK'a ödenmek üzere sınav ücretinden bağımsız 150 TL belge ücreti tahsil edilir.

Dekontun okunaklı fotokopisini elden ve/veya eposta ile bilgi@burhaniyeto.org.tr adresine iletebilirsiniz