Türk-Kırgız İş Forumu – TARİH ve YER DEĞİŞİKLİĞİ

Türk-Kırgız İş Forumu 21 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30’da İstanbul’da Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de (Büyük Balo Salonu), Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Kubatbek Boronov’un katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticaret hacminin, ülke ekonomisinin büyüyeceği beklentilerine dayanarak yakın bir dönemde 1 milyar dolar seviyesine çıkartılması hedeflenmektedir. 2018 yılında Kırgızistan'a ihracatımız bir önceki yıla göre %9,8 oranında artmış ve 377,2 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Kırgızistan'da ulaştırma altyapısı, telekomünikasyon, hidroelektrik, hidrokarbon sanayi, mineral, metal ve kıymetli taş madenciliği, tekstil, gıda işleme, tarım (buğday, tütün, bakliyat vs.) ambalaj sanayi ve turizm sektörlerinde yatırım olanakları bulunmaktadır.

Söz konusu İş Forumuna katılmak isteyen firmaların, kayıt işlemlerini 20 Kasım 2019 tarihine kadar kirgizistan.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru forumunu doldurarak yapmaları ve Birliğimize (kirgizistan@tobb.org.tr) bildirmeleri gerekmektedir.