6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu” ve Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu” ve Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”  Burhaniye Ticaret Odası,Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ,Körfez Pelit Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Organizasyonu ile   18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14:00’da Burhaniye Ticaret Odası Konferans  salonunda gerçekleşecektir.

30 Haziran 2012 tarihine yürürlüğe girmiş olan 6331 Sayılı “ İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu “ ile birlikte firmaların faaliyet konusu ne olursa olsun, çalışan personelinin tümüne temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldırması, tüm personelin  işyeri hekimi tarafından onaylanmış sağlık raporlarını aldırması ve ‘ risk değerlenmesi ve acil eylem planlarının  ’ yaptırması yasal bir zorunluluktur. Ayrıca 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işyerleri ve  01 Temmuz 2016 itibariyle az tehlikeli sınıfa giren iş yerleri için işyeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu gelmiştir. Bunların yapılmadığı durumlarda firmalar ağır para cezaları ve idari cezalarla karşılaşacaktır.
Bu sebeple firmalarının zorunluluklarının farkına varmaları için Burhaniye Ticaret Odamız Üyesi KÖRFEZ PELİT ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ , işyeri hekimi DR. AYLA AKSOY VE DR . KORKUT KORKMAZ sunumlarıyla “6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı” 18 Mayıs 2016 günü saat 14:00’da odamız seminer salonunda gerçekleşecektir.