BURHANİYE TİCARET ODASI BEŞ YILDIZLI HİZMET SERTİFİKASINI ALDI

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Oda ve borsaların hizmet kalitesinin tescil belgesi niteliğindeki akreditasyon belgesinin TOBB Merkezi’ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Sarıbaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Recep Şahin, Meclis Başkanımız Mustafa Aysel ,Meclis Başkan Yardımcımız Taşkın Bayrak ,Meclis Başkan Yardımcımız  Erdoğan Köybaşı  ve Genel Sekreter, Akreditasyon Sorumlusu Ersel Pazarbaşı Ankara'daki  törene katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu  "Gurur duyuyorum"

 Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,

Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'nde, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.

"Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş,

2014 Yılında başlayan 11.Dönem TOBB Akreditasyon Sistemi Çalışmaları  Aralık 2015 Tarihinde Bağımsız Denetçi Kuruluş Türk Loydu tarafından yapılan denetim ile sonuçlandığını, Burhaniye Ticaret Odasının artık üyelerine 5 yıldızlı hizmet verecek olan akredite oda olduğunu Bunu da Sertifika ve plaket alarak belgelendirdiklerini ifade etti.

 

Sarıbaş, çok mutlu olduğunu belirterek, sınavı başarıyla geçmenin gurur verici olduğunu,    akreditasyon sürecinde çok ciddi bir performans gösteren Akredtiasyon İzleme Komitesine oda personeline ve meclis üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Çok mutluyuz. Bu sınavı başarıyla geçmek gurur verici. Çok ciddi bir performans göstererek bir yıldır emek veren Akredtiasyon İzleme Komitesine ,personelimize ve meclis üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.

Görev ve sorumluluklarının arttığını vurgulayan Sarıbaş,  ciddi bir çalışma ile bu başarılı sonucu elde ettik. Burhaniye Ticaret Odası’nın Akredite öncesindeki çalışmaları da bu yöndeydi. Akredite oda olmak için başvurduğunuzda öncelikle akredite olmaya aday olabilecek yeterlilikte mi oda diye bir denetleme yapılıyor. Bu denetimden geçtiğimiz zaman akreditasyona uygun çalışmalarımız varmış demek ki diye de mutlu olduk. Önceki çalışmalarımızın da doğru çalışmalar olduğunu gördük. İnşallah bundan sonraki süreçte daha kurumsal olan odamız üyelerine daha kaliteli hizmet verecek. Bu bayrağı taşımak oldukça zor. Bizim için olduğu kadar Burhaniye için de onur verici" dedi.