Başarı Hikayeleri

   İstanbul Üniversitesi Almanca öğretmenliği Mezunu ve Adalı Efe Firması Sahibi Yasemin Zengin Burhaniye Ticaret Odasının Sorularını cevapladı. Ticaret odamız üyelerinden olan Adalı Efe Zeytin ve Zeytinyağının Bahadınlı da ki üretim, ar-ge ve geliştirme tesisini ziyaret ettik. Şirket sahibi Sn. Yasemin Zengin ile yaptığımız röportajımızda sizlere Adalı Efe ve Adalı Defne Markalarını tanıtmak isteriz.

BTO: Yasemin hanım biz sizi üyemiz olarak tanıyoruz.. Adalı Efe ve Adalı Defne’ den okuyucularımıza bahseder misiniz.

Y.Zengin: 6 kuşaktır zeytinyağı imalatı ile uğraşan bir aileye mensup olmaktan gurur duyuyoruz. Köklerimiz bugün Yunanistan, ancak geçen yüzyıl başlarına kadar OSMANLI İMPARATORLUĞU’na bağlı olan Midilli adasına, zeytincilik ile uğraşan bir aileye dayanmaktadır.

1923 Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu sonrası mübadele ile bugün yaklaşık 50 km uzaklıkta Edremit körfezindeki topraklarımıza yerleştik.

Büyükbabamızın geldiği topraklar nedeniyle aldığı ADALI lakabı ile 7. nesil çocuklarımızın adları EFE ve DEFNE ile oluşturduğumuz isimleri firma ismi ve markalarımız olarak tescilledik..

İşte bizim hikayemiz böyle başladı….

BTO: Eğitime verdiğiniz Önemi biliyoruz.. Okuyucularımıza Bahsetmek İstermisiniz. ?

Y.Zengin: Zeytinyağı işine başlamadan pek çok eğitime ve seminerlere katıldık,. Yurt içi ve yurt dışından uzmanlarının pek çok duyusal analiz eğitimine alarak katılarak ortaya çıkardığımız ürünün olumlu ve olumsuz özelliklerini ilk biz değerlendirelim istedik.

Zeytinin hasadından, sıkımına ve zeytinyağının ambalajlanmasına kadar geçen süreçte zeytinyağının kalitesini etkileyen pek çok etkenler bulunmaktadır.

En kaliteli zeytinin bile kötü islenmesi durumunda elde edilecek yağ, istenilen kaliteyi

sağlayamayabilir.

Üretimde gerçekleştirilecek küçük değişikliklerle üretim kalitesinde büyük farklar yaratılabilmekte ve katma değer yaratılabilmektedir. Buradan yola çıkarak çalışanlarımızı da belli aralıklarda eğitime tabi tutuyoruz. Çalışanlarımız da bu konuda eğitim alarak tecrübe kazanmaları ve uzmanlaşmaları kaliteli üretimin yapılmasında önem arz etmektedir.

Tesisimizi bir mutfak, bir laboratuvar gibi görüyoruz.bizim için üç H önemli.. Hijyen, Hijyen, Hijyen

 

BTO: Bulunduğumuz tesis Adalı Efe Zeytinyağı’nın özelliği nedir.

Y.Zengin: Bulunduğumuz Coğrafya, bir yanda Kaz dağları diğer yanda Madra dağı ile sarmalandığı çok özel bir coğrafyadır. Biz de bu özel ve kutsal meyveyi, ağacına ve toprağına dikkatli bakım yaparak, meyve olgunlaşmadan, ağaçların dallarına zarar vermeden, teker teker elle özenle toplayarak ve son teknoloji kapalı sistemlerde POLİFENOL, LEZZET ve AROMA, VİTAMİN değerlerini koruyarak soğuk sıkım olarak işliyoruz. Hava geçirmeyen krom tanklarda saklıyor ve sipariş geldikçe dolum yaparak, özel ambalajlarda müşterilerimize ulaştırıyoruz.

Tesisimizi bir mutfak, bir laboratuvar gibi görüyoruz.bizim için üç H önemli.. Hijyen, Hijyen, Hijyen …

 

BTO: Almış Olduğunuz Ödülleriniz nelerdir?

Y.Zengin: Bu yıl İsrail’de yarışmaya katıldık “Terra Olivo” IQQC 2021, Altın Madalya ile ürünümüz ödüllendirildi. 2020 yılında Japonya’ da JOOB IQQC2020, Altın Madalya, İtalya’ da EVO IQQC 2020, Altın Madalya, 2019 yılında Japonya’ da Olive Japan 2019 Gümüş Madalya, 2018 yılında Belçika’da Üstün Lezzet Ödülü, Londra’ da IQQC London , Altın Madalya ile ürünlerimiz ödüllendirildi.

BTO: Adalı Efe ‘nin hedefi nedir?

Y.Zengin: Uluslararası pazara açılmak istiyoruz. Güney Afrika’ya bir ihracat deneyimimiz oldu. Dünya pazarına açılmak ve Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmak istiyoruz..

BTO:Zeytinyağı ve zeytin dışında tüketicilere sunduğunuz ürünleriniz nelerdir ?

Y.Zengin: Elma sirkesi , karadut özü ,Nar ekşisi , Bal ve reçel çeşitleri gibi doğal gıdalar, Çaylar, Sabunlar, Aromaterapi ürünleri, Hediyelik eşyalar ve Kendi Markamız Adalı Defne’nin üretimi olan Oleum Eternum, Oliozon gibi kozmetik ürünlerini nihai tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

BTO: Adalı Defne dediniz.. Adalı Defne İle kozmetik sektörüne girdiniz. Nasıl Başladı Neler Üretiyorsunuz?

Y.Zengin: Uluslararası ödüllü Adalı Efe zeytinyağlarımızı, Edremit körfezini sarmalayan kadim Kaz dağları ve Madra dağında yetişen şifalı aromatik bitkilerle yoğurarak, cilde dost sabunlarımızı, şifalı terapötik yağlarımızı ve yenilebilecek kadar doğal ama bir o kadar da etkili ADALIDEFNE kozmetik ürünlerimizi geliştirdik. Oleum Eternum, Oliozon, zeytinyağı sabunları ve aromaterapi ürünlerini tüketicilerimizle buluşturuyoruz

Yüzyıllardan süzülüp gelen kadim güzellik sırlarını güncel teknoloji ve bilimle harmanlıyoruz. Kozmetik alanında deneyimli kimyagerimiz ve tıbbi aromatik bitkiler uzmanımız sürekli konsültasyon halinde ve disiplinler arası çalışmalarını sürdürerek ürünlerimizi tasarlıyorlar. İhtiyacımız olan her şeyin doğada var olduğuna inanıyoruz.

Ürünlerimiz %100 vegan ve yenilebilecek kadar doğaldır. Herhangi bir kimyasal veya koruyucu içermez. Dermatolojik ve oftalmolojik olarak test edilmiştir ve tüm testlerimizin sonuçlarını sitemizde yayınlıyoruz.

BTO: Ürünlerinizin tanıtımı için nasıl çalışmalarınız var ?

Y.Zengin: Sektörümüz ile ilgili fuarlara katılmayı önemsiyoruz.. bu yıl 9-12 Eylül 2021 tarihinde 33. İstanbul Uluslararası Güzellik&Bakım,Profesyonel Kozmetik ve Saç, Spa, Wellness Ürün ve Ekipmanları Fuarı’na, 7 – 10 Ekim tarihlerinde EXPO NATURA 11. Doğal Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’na, 13- 15 Ekim tarihlerinde ise BEAUTY İSTANBUL 2. Uluslararası Kozmetik, Güzellik, Kuaför, Ev Bakım Ürünleri, Private Label, Ambalaj ve Ham Madde FUARI’na katılarak tanıtımlarımızı gerçekleştirdik.

BTO: Bu Güzel Söyleşi İçin Çok Teşekkür ederiz.

Y.Zengin: Tesisimize kadar gelip bize zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim.


Diğer Başarı Hikayeleri

Sedena Doğal Ürünler - Erhan Namlı

Burhaniye Ticaret Odası üyesi Sedena Doğal Ürünler San. Tic. Ltd. Şti sahibi Erhan NAMLI ile yaptığımız röportaj.

Adalı Efe-Yasemin Zengin

İstanbul Üniversitesi Almanca öğretmenliği Mezunu ve Adalı Efe Firması Sahibi Yasemin Zengin Burhaniye Ticaret Odasının Sorularını cevapladı.

Sever Makina ve Coşkun Sever

Ben Çanakkale Geyikli'nin Hamdi Bey kasabasında dünyaya geldim. İlk ve Ortaöğrenimimi Hamdi Bey' de tamamladım. Daha sonrada Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi'nd...