Başkan Mustafa Aysel’in 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü mesajı

İstiklal ve istikbal mücadelesinin en çetin günlerinde kaleme alınan vatan şairi Mehmet Akif ERSOY’un ölümsüz eseri İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıl Dönümü’nün haklı gururunu, onurunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Her kelimesi ile milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşımız, milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

İstiklal Marşı’nın Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıl Dönümü’nü kutluyor; bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, birlik ruhumuzun manevi cephesini İstiklal Marşı ile taçlandıran Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda etmiş tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.